Семена за картофи -сорт Сорая

Картофи за садене (посев) сорт Сорая със сертификат за гарантирано високо качество и произход. Могат да бъдат ползвани за посев и на следващата година.

Средно ранен до късен сорт, с кръгло овални до овални клубени, жълта и гладка кожа, цъфти буйно с бели наситени цветове. Сортът е високодобивен, предназначен за свежия пазар с отлични вкусови качества и дълъг период на съхранение. Наситеният жълт цвят не се променя след термична обработка, картофите са подходящи за пържене, варене, печене и приготвяне на бебешки пюрета. Картофите сорт Сорая са едни от най-търсените и предпочитаните в цяла Европа, включително и в България, сравняват вкуса им с вече изчезнали сортове от времето на нашите баби и дядовци.

Устойчивост на болести: Висока устойчивост на краста, мана, нематоди, ризоктония.Ползи: богати са на минерални вещества; съдържа разнообразни елементи и витамини, никотинови и пантотенови киселини, скорбяла; високо съдържание на калий, необходим за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и нервно-мускулната система, както и за поддържане на водния баланс; съдържание на витамин С, витамините от групи В, Н и РР, мед, манган, фосфор, балансирани аминокиселини, имат високи антиоксидантни свойства.

Лечебни свойства: помагат за правилното функциониране на мозъка; за здраво сърце; за здрава кожа; при диария; при високо кръвно налягане; при ревматизъм; при възпаление; при камъни в бъбреците; предотвратяват запек; имат противоракови свойства; допринасят за изграждането и поддържане на костната здравина и структура; допринасят за чувството за ситост и намаляват апетита, с което се понижава количеството на приети калории.

Разфасовка: 10кг.

Отговори

Имейлът ви няма да бъде видим.